Man City raakte Real Madrid voor VIER om de tweede Champions League-finale te bereiken en het bod van hoge kwaliteit op het goede spoor te houden

Manchester City bereikte voor de tweede keer in vier jaar de finale van de UEFA Champions League na woensdagavond nadrukkelijk Real Madrid te hebben overwonnen.

Acht dagen na hun 1-1 gelijkspel in Madrid was City de baas over de tweede etappe in Manchester en won met 4-0 om in totaal met 5-1 te winnen.

Bernardo Silva scoorde tweemaal in de eerste helft voordat een 76 minuten durend doelpunt van Manuel Akanji en een blessuretijd van Julian Alvarez een opmerkelijke overwinning opleverde.

Erling Haaland werd geweigerd door twee verbluffende reddingen van Thibaut Courtois in de eerste 21 minuten.

Maar Courtois werd even later op zijn eerste paal geslagen door een krachtig schot van Silva.

Stadsspelers en fans waren dolgelukkig, met Jack Grealish die het feest leidde in een hoek van een springend Etihad Stadium.

Grealish was toen betrokken bij een actie die ertoe leidde dat Silva in de 37e minuut opnieuw scoorde.

De voormalige Villa-aas vond Ilkay Gundogan in de doos. Het schot van Gundogan werd geblokkeerd door Eder Militao, maar de bal stuiterde in het pad van Silva, die bukte om hem in het net te koppen.

City sloot de eerste helft af met het balbezit met 72% en nam 13 schoten op die van Madrid.

De tweede periode was minder eenzijdig, maar in tegenstelling tot de halve finale van vorig seizoen liet City Real niet terug in de wedstrijd.

Elke hoop op een Real-comeback werd gedoofd toen een vrije trap van Kevin De Bruyne door Manuel Akanji op het hoofd van Militao werd geschoven, die de bal in zijn eigen net afbuigde.

De score in het Etihad Stadium werd vastgesteld op 4-0. De Manchester City-fans die getuige waren van de hectische wedstrijd, sprongen zelfs zij aan zij om met hun rug naar het veld te vieren voordat de wedstrijd eindigde, alsof ze wilden zeggen: zo'n wedstrijd, zelfs als we er niet naar kijken, kennen we het resultaat. Vergeleken met de kloof van vier doelpunten, kan de absolute kans op 7-0 in de hele wedstrijd de dominantie van Manchester City beter aantonen. Zelfs de oude fans met bepaalde ervaring hebben Real Madrid waarschijnlijk nog nooit in de Champions League gezien. Het tienjarige middenveldkader stortte in een oogwenk in.

Dit is de tweede keer dat Manchester City de afgelopen drie seizoenen de finale bereikt. In Istanbul zullen ze op 11 juni de eerste Big Ears Cup in de teamgeschiedenis aanvallen. Tegenover een andere gigant Inter Milan die bekend staat om zijn vasthoudendheid en doorzettingsvermogen, zal Manchester City ongetwijfeld de favoriet worden om het kampioenschap te winnen. Dit is ook de beste tijd voor hen om geschiedenis te schrijven. Manchester City, dat bekritiseerd is omdat het geen fundament heeft, gebruikt acties om de zogenaamde basis in de mond van mensen te verzamelen. Kunnen ze deze keer de nieuwe koning worden die op het hoogste podium wordt gekroond?