Neymar en Messi: de onrust en onzekerheid tegenover Paris Saint-Germain

Neymar en Messi: de onrust en onzekerheid tegenover Paris Saint-Germain

Onder de gisting van de "three-stop"-storm is er geen kans meer op verzoening tussen Parijs en Messi. Sommige extreme Parijse fans hebben hun woede al geuit op het sociale platform van Messi. Misschien is het omdat liefde in haat verandert, of misschien misbruik maakt van de situatie. Nu worden Verratti en Neymar ook het doelwit van de publieke opinie. Is het simpelweg omdat de twee een nauwe persoonlijke relatie hebben met Messi? In de laatste ronde van overstuur door Lorient in Parijs waren twee van de verloren goals nauw verwant aan Verratti, en de Italiaan heeft ook laten doorschemeren dat hij van plan is om deze zomer Parijs te verlaten. Wat betreft Neymar? Hij lijkt altijd een punt van zorg te zijn geweest voor Parijs, met zijn hoge salaris, kwetsbare fysieke conditie en egocentrische stijl, die voortdurend negatief nieuws creëerden.


QQ截图20230506092421.png


Wat een huis is, was oorspronkelijk een serieuze vraag. Neymar, die Barcelona verliet, bereikte zijn doel om "koning van de berg te zijn" niet zoals hij wilde. De herhaaldelijk mislukte Champions League is de overduidelijke pijn van de eigenaar van het team. Als gevolg hiervan is de Braziliaan, die tranen heeft vergoten en wensen heeft gedaan, langzamerhand een last voor Parijs geworden. Nu kan Neymar, die herhaaldelijk een hekel heeft aan Parijs, geen geschikte nieuwe haven vinden die aansluit bij zijn idealen. Hoewel geruchten over terugkeer naar Barcelona of de handen ineen slaan met Real Madrid de krantenkoppen hebben gehaald, zijn het alleen producten van door de media gecreëerd verkeer. De realiteit van de nieuwe generatie die zijn kansen bij topclubs beperkt, en het feit dat de nieuwe wereld onverenigbaar is met hem, de negatieve energie van Neymar houdt mensen immers gemakkelijk op afstand.


QQ截图20230506092535.png


Kijkend naar individuele gegevens, heeft Neymar 18 doelpunten gescoord en 17 assists gegeven in 29 optredens, wat meer dan genoeg is om de Ligue 1 te domineren. Parijs meet het succes echter door Champions League-titels. Vergeleken met de tolerantie die de Fransman Mbappé wordt getoond, lijken Neymar en Messi gemakkelijker het doelwit te zijn van de afwikkeling van rekeningen. Volgens statistieken is hij in de twee jaar sinds Messi bij Parijs kwam, in totaal 8 keer het doelwit van de directeur, hoofdcoach, fans en media, en hoe zit het met Neymar? Elke keer dat hij wordt gestraft voor het tonen van zijn individualiteit, is het zijn eigen schuld, maar na elke blessure zal hij ook prompt in een vertrekstorm vallen.


QQ截图20230506092606.png


Zelfs als Parijs geen geldgebrek heeft, zal de beëindigingsvergoeding voor het opruimen van Neymar onvermijdelijk een zware last zijn. Met Messi's "three-stop" storm zullen andere roddeldoelen die oorspronkelijk de hitte handhaafden min of meer afstand houden van de Ligue 1-leider. Parijs, een stad die romantisch maar ook wispelturig is.

In een wereld waar verzamelen en afscheid buiten menselijke controle liggen, verlangt Neymar van nature minder schade en meer begrip. Zelfs als de relatie eindigt, is afscheid op goede voorwaarden een wederzijds respect voor elkaar.


QQ截图20230506092707.png