Man City heeft een kans van 91% om de Premier League te winnen

Man City heeft een kans van 91% om de Premier League te winnen

De kansen van Chelsea om de Premier League-titel te winnen zijn ingestort tot slechts twee procent na hun gelijkspel thuis tegen Liverpool, hebben analisten berekend.


De boeiende ontmoeting op Stamford Bridge, dat zondag met 2-2 eindigde, heeft Liverpool ook hard getroffen, met de getallenkrakers bij de voetbaldenktank, de Twenty First Group, die nu voorspelt dat de Reds slechts zeven procent kans hebben om de competitie.


QQ截图20230427143949.png


Ondertussen zorgt de analyze voor Sportsmail ervoor dat de kans van Manchester City om de titel te behouden stijgt tot 91 procent na de kerstwedstrijden, ook al zijn er nog 17 wedstrijden te gaan.


De voorspelling bevestigt de ergste angsten van de rivalen van City.


'Ons model gebruikt historische resultaten om de kracht van de squadrons en manager van alle teams te begrijpen, en simuleert de rest van het competitiewedstrijdseizoen, en verklaart de moeilijkheid van de wedstrijden voor elk team', zei Omar Chaudhuri, de chief intelligence officer van de groep tegen Sportsmail.


Het gat aan de top van de Premier League is opgelopen tot 10 punten, met Manchester City op 53 na hun laatste overwinning op Arsenal, Chelsea op 43, beide teams hebben 21 wedstrijden gespeeld en Liverpool op 42 punten met een wedstrijd in de hand..


Grote leads zijn natuurlijk al eerder geblazen, maar niet vaak op deze schaal. In 1997-98, tijdens Arsene Wenger's eerste volledige seizoen dat de leiding had in Highbury, reviseerden de Gunners een voorsprong van 12 punten op Manchester United in januari om de titel te winnen.