Neymar's F1 toeschouwer-stint tijdens de titelvieringen van PSG zorgt voor opschudding, de geruchten over het uitsluiten van geruchten doen zich herleven tijdens de oproep van Guardiola

Neymar's F1 toeschouwer-stint tijdens de titelvieringen van PSG zorgt voor opschudding, de geruchten over het uitsluiten van geruchten doen zich herleven tijdens de oproep van Guardiola

3.4.png

Neymar's


De viering van Paris Saint-Germain over hun recente titeloverwinning werd vertroebeld door de controversiële afwezigheid van Neymar. Volgens het Franse mediakanaal L'Equipe werd de beslissing van de Braziliaanse ster om naar een F1-race in Monaco te kijken door sommigen binnen de club als een provocerende daad beschouwd. Deze controverse volgt op Neymar's reis van half mei naar Barcelona, waar hij het kampioenschap van La Liga vierde met zijn voormalige Barça-teamgenoten, een zet die al wenkbrauwen had opgetrokken binnen PSG.


De hoofdcoach van PSG, Christophe Galtier, had eerder verklaard dat Neymar te maken had met mobiliteitsproblemen en daarom niet kon deelnemen aan de wedstrijd of de daaropvolgende kampioenschapsvieringen. De onthulling dat Neymar in Monaco was, bijna 670 kilometer verwijderd van Parijs, en naar de F1-race keek, riep echter vragen op, vooral gezien de schijnbare discrepantie met de verklaring van Galtier. Het is onduidelijk of Galtier op de hoogte was van de plannen van Neymar.


Het incident heeft bijgedragen aan de recente gevoeligheid in de reactie van de club op soortgelijke situaties, vooral in de nasleep van Lionel Messi's ongeoorloofde reis naar Saoedi-Arabië eerder deze maand. Sommigen binnen de club beschouwen de acties van Neymar als een zoveelste provocatie, waardoor zijn relatie met PSG mogelijk verder wordt belast.


3.2.png


Het kamp van Neymar verklaarde in reactie dat ze geen verklaring hoefden te geven voor de beslissing van de speler om de F1-race bij te wonen. Neymar is zich bewust van de bedoelingen van PSG met hem deze zomer, maar hij is naar verluidt niet volledig voorbereid op een mogelijk vertrek.


Naast de situatie kreeg Neymar een nogal ongebruikelijk telefoontje van Pep Guardiola, de coach van Manchester City, die de huidige mentaliteit van de speler wilde begrijpen. L'Equipe meldt echter dat de kansen van Neymar om te tekenen bij Manchester City klein blijven.


De situatie met Neymar roept opnieuw de kwestie op van de macht en verantwoordelijkheid van spelers binnen professionele voetbalclubs, en het zal interessant zijn om te zien hoe deze aflevering zich ontvouwt naarmate de zomertransferperiode nadert.


Dit artikel is gemaakt door het FootballAnt-team. Als een uitgebreid platform met de meest uitgebreide voetbalwedstrijdgegevens, spelanalyse, wedstrijdvoorspellingen en voetbalnieuws, zet FootballAnt zich in om te voldoen aan de behoeften van elke voetballiefhebber. Wij geloven dat elk moment in het voetbal onze aandacht en het delen waard is. Bezoek onze website nu voor meer over je favoriete teams en spelers. Volg FootballAnt, en laten we samen in de wereld van het voetbal duiken!