'De tijd is gekomen om gedag te zeggen'-Zlatan Ibrahimovic gaat op 41-jarige leeftijd met pensioen

'De tijd is gekomen om gedag te zeggen'-Zlatan Ibrahimovic gaat op 41-jarige leeftijd met pensioen

640 (2).jpg


Zlatan Ibrahimovic heeft op 41-jarige leeftijd zijn afscheid van het voetbal aangekondigd.


De aanvaller van AC Milan maakte de aankondiging op het San Siro-veld na de laatste wedstrijd van zijn club in het Serie A-seizoen.


"Ik heb hier veel herinneringen en veel emoties", zei de Zweedse international.


“De eerste keer dat ik hier aankwam, gaf je me geluk. De tweede keer, liefje. Ik zal een Milan-fan zijn voor het leven.“


640 (1).jpg


Een duidelijk emotionele Ibrahimovic werd toegezongen door de Milanese fans en kreeg vervolgens een erewacht van zijn teamgenoten toen hij het veld verliet.


De voormalige aanvaller van Manchester United heeft het grootste deel van het seizoen aan de zijlijn gestaan vanwege een blessure, speelde slechts vier keer voor Milan en scoorde eenmaal in een 3-1 nederlaag bij Udinese in maart, en zijn vertrek bij de club was al aangekondigd.


In juli vorig jaar verlengde hij zijn contract met nog een jaar, ondanks het vooruitzicht van een langdurige revalidatie na een knieoperatie.


Kort nadat hij Milan had geholpen de Serie A-titel te winnen, had hij een geplande procedure aan zijn linkerknie ondergaan om schade en instabiliteit te herstellen die was veroorzaakt door een eerdere voorste kruisbandblessure.


Zoals verwacht betekende dat een langdurige ontslag en Ibrahimovic maakte pas eind februari zijn eerste optreden van dit seizoen.


Ibrahimovic begon zijn carrière bij Malmö en kwam in 2001 bij Ajax nadat hij de ouvertures van Arsenal-manager Arsene Wenger had afgewezen.


“Arsene Wenger vroeg me om een proef met Arsenal te hebben toen ik 17 was. Ik heb het afgewezen. Zlatan doet geen audities ", zei Ibrahimovic in zijn eigen onnavolgbare stijl.


De productieve spits had ook spreuken met Juventus en Inter Milan voor een ongelukkige periode bij Barcelona, waar hij klaagde over hoe hij werd gebruikt door manager Pep Guardiola.


"Als je me koopt, koop je een Ferrari," zei Ibrahimovic.


“Als je in een Ferrari rijdt, stop je premium brandstof in de tank, rijd je op de snelweg en zet je het gaspedaal onder water.


“Guardiola vulde zich met diesel en ging voor een ritje op het platteland. Als dat is wat hij wilde, had hij vanaf het begin een Fiat moeten kopen."


Ibrahimovic kwam voor het eerst bij AC Milan, aanvankelijk uitgeleend, in 2010 voordat hij naar Paris St Germain verhuisde, waar hij 113 keer scoorde in 122 competitiewedstrijden.


Hij genoot ook van spreuken met Manchester United, met wie hij de Europa League en League Cup won, en LA Galaxy voordat hij terugkeerde naar de San Siro.


Ibrahimovic, de topscorer aller tijden van Zweden met 62 doelpunten in 122 wedstrijden, verliet het nationale team na Euro 2016, maar keerde in 2021 terug voor hun mislukte WK-kwalificatiecampagne.